





Florin salam

Florin Stoian (n. 12 aprilie 1979, București), cunoscut mult mai bine cu numele de scenă Florin Salam și (în trecut) Florin Fermecătoru, este un cântăreț rom de manele din România. Este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați interpreți ai genului.
Stoian cântă de mic copil; a avut prima tangență cu muzica la vârsta de patru ani. Tatăl și unchiul său au fost lăutari binecunoscuți.
S-a lansat cu ajutorul șefului de orchestră Dan Bursuc în anul 2002, cu piesa „Ce gagică șmecherită”. A jucat un rol semnificativ la apariția șlagărului „Of, viața mea” (2000), interpretat de Adrian Minune și Costi Ioniță. La finele anului 2002, Florin Stoian și-a schimbat numele de scenă din Fermecătoru în Salam (arăbescul pentru „pace”, cf. ebr. șalom).
În 2008, cu ocazia unui concert oferit în București, a interpretat o piesă alături de cântăreața Paula Seling și Orchestra Simfonică București. Momentul a fost unul simbolic, descris de către prezentatoarea evenimentului ca o reconciliere între manele și muzica pop; în aceeași notă, versurile piesei ridicau problema intoleranței în societate.
Cântărețul este vicepreședinte în Asociația Artiștilor, Muzicanților și Lăutarilor Romi din Romania.
Părinții cântărețului se numesc Maria și Robert.
Florin Stoian s-a căsătorit în septembrie 2007 cu Ștefania, alături de care trăise vreme de mai mulți ani, fiind sortiți împreună după legea țigănească; nașii cuplului au fost Adrian Minune și Cati.[4] Cununia religioasă și celebrarea evenimentului au avut loc în stațiunea Antalia din Turcia. Florin și Ștefania Stoian au dat naștere la doi copii.
Pe 12 aprilie 2009, soția lui Stoian a murit la vârsta de 27 de ani, ca urmare a unei ciroze hepatice.

VALi VIJELIE

Valentin Rusu (numele de scenă fiind Vali Vijelie) (n. 7 iulie 1970, București) este un cântăreț din România.
Numele mamei este Florica, al tatălui Boia. Este o familie de muzicanți, mama lui, Florica, fiind prima femeie din România care a cântat la radio romanțe.
S-a născut în București, dar a copilărit în Giurgiu, alături de verii și cei 2 frați ai lui, Dumitru Rusu și Marius Rusu, și de sora acestora, Luminița Rusu, primii pași spre muzică i-a făcut alături de vărul acestuia, Nelu.
Vali Vijelie provine dintr-o familie săracă, fiind crescut împreună cu frații și sora lui de bunica lor.
În timpul vacanțelor școlare, era nevoit să muncească la o fermă de ambalat fructe din Giurgiu, ba chiar la munca câmpului, pentru a-și asigura rechizitele școlare.[necesită citare]
Renumele de Vijelie provine de la vărul acestuia, Mircea Vijelie și a devenit unul din cei mai buni cantăreți de muzică de petrecere din România, prin muncă și dăruire, mai ales între anii '87-'00.
Acum este unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți rom de manele din România.
Un personaj controversat de pe scena muzicală românească, din cauza relației de rudenie cu Ion Balint, cunoscut mai degrabă ca și Nuțu Cămătaru.

DENISA

Denisa Emilia Răducu, mai cunoscută prin numele de scenă Denisa (n. 13 decembrie 1989, Drăgășani , județul Vâlcea), este o cântăreață română de manele și muzică etno. A debutat în 2004 cu piesa „Dacă pozele ar vorbi”, în duet cu interpretul Florin Pește. A mai colaborat alături de Nicolae Guță, Florin Salam, Adrian Minune, Sorinel Puștiu, Sorin Copilul de Aur și alții.
Denisa Răducu a absolvit școala generală în Ștefănești, județul Vâlcea. A studiat în continuare la Grupul Școlar „Brătianu Drăgășani” (Vâlcea) și la Colegiul Tehnic „Petru Rareș” din București. În prezent urmează dreptul la București in anul 2.
